Producenci

Paczka

WYSYŁKA W 24H

szybko i bezpiecznie

Tarcza

GWARANCJA

satysfakcji smaku

Konsultant

FACHOWE DORADZTWO

w doborze kawy

Strzałka

14 DNI NA ZWROT

lub wymianę

Dobra kawa w pracy - jak ją pić i nie inwestować w drogi ekspres? 0
Dobra kawa w pracy - jak ją pić i nie inwestować w drogi ekspres?

Ile zalet ma kawa? Zaczynamy myśleć, że jest ich aż tak dużo, że nie sposób wszystkie wymienić. Podjęliśmy się tematów, jak zbawienny wypływ naparu z ziaren kawowca na ludzki organizm czy jego boskiego działania na trenujące osoby, ale to tylko kropla w morzu kawowych korzyści. Dzisiaj na tapetę bierzemy rolę kawy w środowisku zawodowym.

Pierwsza czynność po przybyciu do pracy? Ślepo i zarazem celnie strzelamy na wycieczkę do kawopoju! 75% Polaków zaczyna dzień pracy od kawy, 43% badanych twierdzi, że bez porannej kawusi spada ich produktywność, a 45% respondentów jest zdania, że dostęp do kawy w zakładzie pracy jest dla nich niesamowicie ważny. To nie koniec, bo jak się okazuje, napar z ziaren kawowca jest w stanie przyczynić się do budowania profesjonalnego wizerunku pracodawcy! Stąd w firmach znających się na rzeczy zwanej brandmarketingiem, proponuje się kawę nie tylko klientom, ale i kandydatom na rekrutacji. Wniosek nasuwa się jeden - kawa w pracy to podstawa! Ale co zrobić, gdy chce uraczyć się gości i pracowników małą czarną, ale funduszy na kosmiczny ekspres ciągle brak? Spokojna głowa, dobra kawa tryska nie tylko z ekspresu.

Zobacz: SZOK I NIEDOWIERZANIE. KAWA BEZKOFEINOWA JEDNAK ZAWIERA KOFEINĘ

Kawa dobrej jakości

Dobra kawa obroni się sama. Sięgając po szwedzkie kawy mielone czy rozpuszczalne, wprawisz w stan kofeinowej ekstazy pracowników i klientów, i bynajmniej nie będziesz potrzebować do tego super drogiego sprzętu, ale to tylko jedna z możliwości. Jeśli nie chcesz podawać napoju z fusami, ciągle możesz skorzystać z innych metod parzenia kawy. Jakich?

 

Pour over

Pour over to nazwa prostego zaparzacza do kawy składający się z dripa, w którym umieszcza się papierowy filtr. Wsypuje się do niego kawę i zalewa wodą, która sączy się do małego dzbanka lub filiżanki. Oto banalny sposób na zrobienie aromatycznej i mocnej kawy.

Zobacz: NAJPOPULARNIEJSZE BŁĘDY POPEŁNIANE PRZY ROBIENIU KAWY

Kawiarka

Kawiarka, zwana we Włoszech Macchinettą, to cudowny odpowiednik ekspresu ciśnieniowego. Ma postać metalowego dzbanuszka składającego się ze zbiornika z wodą (podstawa), sitka z lejkiem (tu trafia kawa mielona) i górnego dzbanka z pokrywką i rączką. Jak to działa? Para wodna pod ciśnieniem przelatuje przez zmieloną kawę i skrapla się w postaci espresso. Taki napój doceni nawet kawowy koneser.

Komentarze do wpisu (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl