
WYSYŁKA W 24H
szybko i bezpiecznie
GWARANCJA
satysfakcji smaku
FACHOWE DORADZTWO
w doborze kawy
14 DNI NA ZWROT
lub wymianę

Kawa z tonikiem – nietypowy przepis na kawę w orzeźwiającej odsłonie
Slow coffee, czyli czego może Cię nauczyć włoska kultura spokojnego picia kawy
Kawa dalgona – przepis na instagramowy hit z puszystą pianką
Czym jest body kawy i jak je rozpoznać?
Chipsy to pyszna i popularna przekąska, która ma wielu zwolenników nie tylko wśród dzieci i nastolatków, ale także dorosłych.


















Klasyka w wielu smakach
Najbardziej znane są klasyczne chipsy, czyli plasterki ziemniaczane smażone na głębokim tłuszczu. Plasterki te mogą być cienkie i delikatne, grube, gładkie bądź karbowane, z ziemniaczaną skórką lub bez. Producenci oferują tę przekąskę w wielu smakach, przyprawioną zwykle naturalnymi przyprawami, tj. chili, koperek, szczypiorek. Najczęściej spotykane są chipsy solone i chipsy paprykowe - tutaj do wyboru łagodne lub pikantne z chili. Prawdziwym rarytasem mogą okazać się chipsy koperkowe lub chipsy cebulowe. W przypadku tych ostatnich producenci proponują aż trzy rodzaje cebuli: zieloną, białą i czerwoną. Z kolei dla miłośników słonych przekąsek ciekawą propozycją są chipsy z solą morską. Amatorzy mocnych smaków skuszą się zapewne na chipsy bekonowe lub serowe.
Owocowo - warzywna alternatywa
Chipsy z owoców i warzyw wydają się być ciekawą propozycją dla tych, którzy szukają nowych smaków i oryginalnych przekąsek. Do takich należą chipsy z soczewicy lub zielonego groszku w różnych wariantach smakowych.
W meksykańskim stylu
Szczególnym rodzajem pysznej przekąski są produkowane z mąki kukurydzianej trójkątne lub okrągłe chipsy Tortilla. Występują w różnych wariantach smakowych - łagodne lub pikantne, solone, serowe. Doskonale komponują się z dipem lub meksykańską salsą, ale także świetnie smakują bez żadnych dodatków.
Bogaty wybór chipsów oferują marki Estrella, OLW, Santa Maria.