
Producent
Wysyłka w
Ocena
Cena
-
od
do
WYSYŁKA W 24H
szybko i bezpiecznie
GWARANCJA
satysfakcji smaku
FACHOWE DORADZTWO
w doborze kawy
14 DNI NA ZWROT
lub wymianę

Kawa z tonikiem – nietypowy przepis na kawę w orzeźwiającej odsłonie
Slow coffee, czyli czego może Cię nauczyć włoska kultura spokojnego picia kawy
Kawa dalgona – przepis na instagramowy hit z puszystą pianką
Czym jest body kawy i jak je rozpoznać?
Herbatniki to popularna przekąska. Z powodu swojego prostego składu każdy może je dostosować do swoich oczekiwań kulinarnych.



Gdzie można wykorzystać herbatniki?
Herbatniki można podawać same bez żadnych dodatków. Wielu producentów ma w swojej ofercie ich urozmaicone odmiany. Najczęściej są to herbatniki w polewie czekoladowej. Kolejną propozycją są herbatniki z kawałkami czekolady mlecznej. Można je również podawać z bitą śmietaną lub kremem czekoladowym w towarzystwie owoców. Wykorzystuje się je często na kruche spody ciast. Nadają się one ze względu na ich chłonność, dzięki czemu łatwiej jest je kroić przy jednoczesnym zachowaniu zwięzłości ciasta.
Rodzaje herbatników ze względu na ich skład
Wyróżniamy wiele rodzajów herbatników. Najpopularniejsze są herbatniki pszenne, jednak występują też inne rodzaje. Dla osób lubiących smak zbóż ciekawą propozycją są pełnoziarniste herbatniki. Ich skład różni się od innych wysoką zawartością mąki z różnych ziaren. Występują również herbatniki z dodatkiem kakao. Mają mniej słodki smak od tradycyjnych, lecz na pewno znajdą się ich fani. Ostatnią propozycją są herbatniki zawierające czekoladę w niewielkich kawałkach.
Czym się kierować podczas wyboru herbatników?
Najważniejsze jest określenie naszych potrzeb. Do każdego zadania sprawdzi się inny rodzaj herbatników. Podawane do kawy na pewno sprawdzą się klasyczne herbatniki pszenne lub w polewie z czekolady mlecznej. Do ciast można wykorzystać kakaowe. Dla smakoszy dobrym wyborem powinny się okazać herbatniki pełnoziarniste.